great ars

cut above the rest

Японската компания ARS продължава да предизвиква с оригиналност и креативност, предлагайки инструменти с най-високо качество на рязане, което е предпоставка за най-голяма удовлетвореност на потребителите.

Голямото разнообразие от лозаро-овощарски ножици, специализирани при работа както с тънки, така и с дебели клони, високи и ниски насаждения, а освен това и ножици за цветя и различни видове хобита, което Агродрип предлага, ще удовлетвори и най-високите изисквания за качество и издръжливост.

ars1

ars3

ars8

ars10

 

Технология при производството на лозаро-овощарски ножици / ножици за клони и храсти

  • Мека дръжка

От ергономична гледна точка, дръжките на ножиците са проектиране, за да намалят ненужната тежест. За рязането на твърди материали, дори с пълна сила, те трябва и да спомагат за намаляване на напрежението. Затова ARS залагат на дизайна на меката дръжка. Този метод се прилага при V, CB, CBR, 120DX, 120S, 300 и FL серии, както и при хоби ножиците.

  • Система за рязане и задържане

Този метод е заимстван от първоначалната пружинна система с функционално задържане и позволява рязането и задържането на плодове и цветя. Прилага се при 120DX-T, 120EU-R, 150 и 160 серии.

  • Система на наклоняване

Режещата глава на телескопичните ножици може да се накланя на 30 градуса от всяка страна. Това позволява фиксиране на желаната позиция в съответствие с позицията на обекта на рязане.

  • Метод за центриране на гайките

Позволява ефективно отрязване до върха на острието без изплъзване. Прилага се при 526, K-800, K-900 и K-950Z серии.

  • Несиметричен дизайн

Несиметричният дизайн на дръжките позволява перфектното „напасване“ в ръката , което е гаранция за по-добър захват и по-голяма сила на рязане без натоварване при продължителна употреба. Прилага се при V, CB, CBR и 526 серии.

  • Буфер, поемащ удара

Прилага се за омекотяване на обратния удар при рязане. Прилага се при K-1000, K-1000L, K-1100, LP, 185, 180L , V , 130, 140 , 526, FLсерии и всички ножици с телескопични дръжки.

ars14

ars13

ars12

 

ARS, Япония използва няколко основни технологични метода при производството на своите продукти:

Термична обработкаars tec 2

 

Специално разработената система позволява термична обработка, а именно мартензитно закаляване със самоотвръщане на стоманата, гарантираща изключителна здравина и издръжливост на всички инструменти.

 

Заточванеars tec 3

За производството на надеждни продукти, ARS залага на технологичното развитие на машините. Специална техника, приложена при изработката на всяка ножица и трион, гарантира заточване на всеки отделен зъб на трионите и остриетата на ножиците, което гарантира прецизност при работа с инструментите.

Дизайнars tec 4

Ергономичният дизайн е залог за икономичност и издръжливост

 ars tec 1Качество на стоманата

Всички инструменти, с марка ARS, предлагани от Агродрип, са изработени в съответствие с Японския Индустриален Стандарт, предлагайки най-високото ниво на качество. При направата на остриетата на всички инструменти, се използва високовъглеродна, гранулирана, сфероидна закалена стомана.

 

 

Освен технологиите, прилагани при производството на всички инструменти с марката ARS, се прилагат и следните допълнителни иновативни методи, гарантиращи дълъг експлоатационен живот:

  • Ударно закаляване

Иновативният метод на ударно закаляване включва нагряване и охлаждане в рамките на няколко хилядни от секундата. Това удължава експлоатационнния живот на всички инструменти с до три пъти при нормална употреба.

  • Галванизиране с хром

Този метод осигурява по-висока твърдост, защита от ръжда, острота и най-висока издръжливост. Гладката повърхност предпазва от полепване и наслагване на смола върху остриетата.

  • Импрегниране със флуорокарбонова смола

Изглажда повърхността на остриета и позволява изключително плавно рязане. Покритието предпазва от наслагване на смола и петна. (Този метод е приложен при модели 185-1.5, LP и K-950Z серии.)

  • Химическо никелиране

Този вид обработка предотвратява от наслагването на смола, петна и ръжда по остриетата. Прилага се при TL, UV/CT, CAM-18LN & 24LN, CR/CBR, K-800 и K-900Z серии.

Цялата продуктова гама ARS, която Агродрип предлага, може да разгледате тук.