Raphael,  Израел

  • raf pressure regRAF – регулатор на налягането с диафрагма – състои се от три основни части : тяло, капак и диафрагма. Този вид регулатор осигурява равномерно разпределяне на налягането в запечатаната част, поради факта, че функционира без пружини. Това води и до предотвратяване на деформации и дълъг експлоатационен живот на диафрагмата. Регулаторът е с малко движещи се части и практически не се нуждае от поддръжка. Патентованата ребровидна диафрагма следните предимства:

– отварянето и затварянето е постепенно и елиминира риска от воден шок, вибрация и шум.

– осигурява точно регулиране на налягането при нисък дебит

– пълно отваряне има дори и при много ниско налягане

 

 

  • raf el valveЕлектрически клапан – хидравлично задействан, нормално затворен. 3- пътният соленоид сменя позициите си :-Клапанът се отваря, когато 3-пътният соленоид е изключен.-Клапанът се изключва, когато 3-пътният соленоид е включен.Конфигурацията на клапана, заедно с патентованата диафрагма на Raphael, позволяваплавно отваряне и изключване. Клапанът работи с трипътен соленоид, полиетиленови тръби и найлонови фитинги.

 

 

 

 

 

 

 

  • raf pressure regulatorКлапан за регулиране и поддържане на налягането – управляван от трипътен пластмасов соленоид. Когато соленоидът е включен, клапанът се отваря и функционира като регулиращ налягането, поддържайки зададеното налягане постоянно, независимо от дебита или колебанията в налягането.Трипътният механизъм може да бъде настроен до желаното минимално налягане пред клапана. Трипътният пластмасов механизъм и пластмасовият соленоид, заедно с патентованата диафрагма на Raphael, позволяват плавен и прецизен контрол.Предназначен е за разпределение на водата и контрол, там където трябва да се поддържа налягането пред клапан.

 

 

 

 

 

  • raf pressure sustainКлапан за поддържане на налягането – хидравлично задвижван, трипътен пластмасов регулиращ механизъм. Той поддържа минимум налягане пред клапана, независимо от промяната на дебита. Конфигурацията на трипътния механизъм с патентованата диафрагма на Raphael, позволява плавен и прецизен контрол на налягането пред клапана.Употребата му е за поддържане на постоянно налягане пред клапан или за избягване на нежелано високо налягане.

 

 

 

 

 

 

 

  • raf blue pressureКлапан за свръхналягане – хидравлично задвижвам от 2-пътен механизъм за бързо освобождаване на налягането. Този механизъм има чувствителна мембрана с пружина , която може да бъде настроена до желаното налягане. Клапанът бързо се отваря напълно когато налягането надхвърли предварително настроеното налягане на механизма. Клапанът функционира с 2-пътен механизъм, подсилени пластмасови тръби и месингови фитинги.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • raf control valveКонтролен клапан с регулатор на налягането – поддържа минимум налягане пред клапан ( следствие на трипътния пластмасов механизъм за поддържане на налягането) и максимум налягане след клапан (следствие на трипътния пластмасов механизъм за намаляване на налягането), независимо от промяната в дебита. Конфигурацията от трипътния клапан, заедно с патентованата диафрагма на Raphael, позволяват плавен и прецизен контрол на налягането. Предназначението му е за определяне на две зони на налягане или предпазване на инжекционна помпа и поддръжка на налягане след клапан.

 

 

 

 

 

 


RainBird, САЩ

  • rb press regulРегулатор на налягане – поддържа външното налягане на предварително зададено ниво. Дори при промяна на дебита или вътрешното налягане, външното остава относителна константа.

– Особености

– регулатори на зададеното външно налягане

– функционира с диафрагма

– прилага се над или под земята

– изработено от изключително здрава пластмаса

– пружина от неръждаема стомана

 

 

 

  • rb filter pressФилтър с вграден регулатор на налягане – уникален по рода си,компактен уред, комбиниращ филтриране и регулиране на налягането. Филтриращата капачка включва О-пръстен за по-лесен достъп и почистване. Филтърът работи с всички видове клапани.

– Особености

– Значително по-малко на брой компоненти в зоната за контрол, което го прави лесен за монтаж

– Статичният RBY филтър регулира налягането до номинални стойности от 30 или 40 psi (2.0 или 2.8 bar), а капачката е с О-пръстеново уплътнение и се развива за по-лесен достъп до филтриращия елемент и почистване.

– Здравото тяло и капачка за направени от специален вид полипропилен и осигурява 150 psi (10.3б bar) стойности на налягането.

 

Разгледайте цялата продуктова гама регулатори на налягането тук