great arscut above the restЯпонската компания ARS продължава да предизвиква с оригиналност и креативност, предлагайки инструменти с най-високо качество на рязане, което е предпоставка за най-голяма удовлетвореност на потребителите.

Голямото разнообразие от триони, специализирани при работа както с тънки, така и с дебели клони, високи и ниски насаждения, което Агродрип предлага, ще удовлетвори и най-високите изисквания за качество и издръжливост.

ars saw3

ars saw2

ars7

ars5

Технология, използвана при производството на триони:

  • UV рязане – извършва се чрез специален инструмент ( с UV форма), което гарантира лесно рязане на дърво, независимо от ъгъла. Покритието осигурява защита от ръжда и е с изключителна издръжливост
  • Назъбване – в сравнение със стандартните триони, тези, произведени от ARS, нямат разклонени зъбци. Вместо това, те са по-тънки от едната страна и по-дебели от страната на зъбците. Резултат от това е чиста повърхност при рязане. Таи технология се прилага при почти всички модели триони.
  • Заточване на зъбците – отличното представяне на всеки един трион, без опасност от натрупване на дървесина по инструмента, се гарантира от индивидуалното заточване на всеки зъб. Този метод се прилага при всички модели триони.
  • Променящ се ъгъл на дръжката – за по-голяма ефикасност, ъгълът може да се регулира в две точки. Прилага се при TL серии.

ARS, Япония използва няколко основни технологични метода при производството на своите продукти:

Термична обработкаars tec 2

Специално разработената система позволява термична обработка, а именно мартензитно закаляване със самоотвръщане на стоманата, гарантираща изключителна здравина и издръжливост на всички инструменти.

 

Заточванеars tec 3

За производството на надеждни продукти, ARS залага на технологичното развитие на машините. Специална техника, приложена при изработката на всяка ножица и трион, гарантира заточване на всеки отделен зъб на трионите и остриетата на ножиците, което гарантира прецизност при работа с инструментите.

Дизайнars tec 4

Ергономичният дизайн е залог за икономичност и издръжливост

 

Качество на стоманатаars tec 1

Всички инструменти, с марка ARS, предлагани от Агродрип, са изработени в съответствие с Японския Индустриален Стандарт, предлагайки най-високото ниво на качество. При направата на остриетата на всички инструменти, се използва високовъглеродна, гранулирана, сфероидна закалена стомана.

 

Освен технологиите, прилагани при производството на всички инструменти с марката ARS, се прилагат и следните допълнителни иновативни методи, гарантиращи дълъг експлоатационен живот:

  • Ударно закаляване

Иновативният метод на ударно закаляване включва нагряване и охлаждане в рамките на няколко хилядни от секундата. Това удължава експлоатационнния живот на всички инструменти с до три пъти при нормална употреба.

  • Галванизиране с хром

Този метод осигурява по-висока твърдост, защита от ръжда, острота и най-висока издръжливост. Гладката повърхност предпазва от полепване и наслагване на смола върху остриетата.

  • Импрегниране със флуорокарбонова смола

Изглажда повърхността на остриета и позволява изключително плавно рязане. Покритието предпазва от наслагване на смола и петна. (Този метод е приложен при модели 185-1.5, LP и K-950Z серии.)

  • Химическо никелиране

Този вид обработка предотвратява от наслагването на смола, петна и ръжда по остриетата. Прилага се при TL, UV/CT, CAM-18LN & 24LN, CR/CBR, K-800 и K-900Z серии.

 

Цялата продуктова гама ARS, която Агродрип предлага, може да разгледате тук.