cromo k30-40 1arCROMO K30 / K40 RS – трактори от ново поколение с нов дизайн, специално произведени да удовлетворят нуждите на любителите земеделци и на всеки друг, посветил времето си на специфична ниша в селското стопанство, като парници, оранжерии и разсадници, лозя и птицевъдство. Компактен, маневрен и с ограничено тегло, този трактор е подходящ както за равни, така и за наклонени терени. Всеки клиент може да избира между два вида двигатели: трицилиндров  и четирицилиндров двигатели, с индиректна инжекция и обикновено всмукване. Визията се допълва от двойните елипсовидни фарове.
Трансмисията е снабдена с OS шаси. Специална връзка в средата на трактора позволява изместването на предната ос до 15° , гарантиращо стабилност при склонове и максимално дърпане. Скоростната кутия е с лесно превключващи се скорости – 8 предни и 4 задни, със застъпване на скоростта. Единичният дисков съединител гарантира плавно и незабавно превключване. Разпределението на тежестите на оста, 40% отзад и 60% отпред, осигурява оптимална работа след задно прикачване на инвентар.
Задният ВОМ функционира с 540 обр/мин, а свързването и разкачването е механично. Може да е стандартен или синхронизиран със скоростната кутия  за дърпане на самоходни ремаркета. Задното хидравлично повдигане чрез рамената е триточково, ограничаващо страничното завъртане на инвентара. Хидравличната система има скоростна хидравлична помпа, с дебит 16.5л/мин и максимално налягане 125 бар.
Ефикасността на сервизните спирачки на предните колела, гарантира унифицирано и напълно безопасно спиране. Блокирането на предния и заден диференциал, управляван механично, позволява тракторът да е в непрекъснато движение.
Скоростните лостове са позиционирани под таблото за максимален достъп при шофиране. Хидростатичното завиване осигурява максимална маневреност и нисък радиус на завиване.

 

 

Информация за избор на гуми, може да разгледате тук.
Подробната брошура може да разгледате тук.