cromo k30-40 1arCROMO K30 / K40 AR са ново поколение трактори, специално произведени за задоволяване нуждите на любителите земеделци и на всеки друг, посветил времето си на специфична ниша в селското стопанство, като парници, оранжерии и разсадници, микро-фермерство, птицевъдство или която и да било друга дейност, изискваща изключително компактни и маневрени машини, с контролирани мощност и тегло.
Тракторите от тази серия се характеризират с изключителна маневреност и бързина, благодарение на изодиаметричните колела и хидрстатичното завиване. Трицилиндровият  (26 к.с., Cromo K30) и четирицилиндровият двигатели ( 35,5 к.с. Cromo K40) са с индиректна инжекция и обикновено всмукване. Визията се допълва от двойните елипсовидни фарове.
Трансмисията на Cromo K30 / K40 е снабдена с шаси „OS-FRAME“ . Специално коляно, разположено по средата на машината, позволява изместването на предната ос до 15°, гарантиращо стабилност при склонове и максимално дърпане. Скоростната кутия е с лесно превключващи се скорости – 8 предни и 4 задни, със застъпване на скоростта. Единичният дисков съединител гарантира плавно и незабавно превключване. Разпределението на тежестите на оста, 40% отзад и 60% отпред, осигурява оптимална работа след задно прикачване на инвентар.
Задният ВОМ функционира с 540 обр/мин, а свързването и разкачването е механично. Може да е стандартен или синхронизиран със скоростната кутия  за дърпане на самоходни ремаркета. Задното хидравлично повдигане чрез рамената е триточково, ограничаващо страничното завъртане на инвентара. Хидравличната система има скоростна хидравлична помпа, с дебит 16.5л/мин и максимално налягане 125 бар.
Ефикасността на сервизните спирачки на предните колела, гарантира унифицирано и напълно безопасно спиране. Блокирането на предния и заден диференциал, управляван механично, позволява тракторът да е в непрекъснато движение.

 

Информация за избор на гуми, може да разгледате тук.
Подробната брошура може да разгледате тук.