CROMO K60 AR са модели изодиаметрични трактори, с опция за движение в едната посока или обръщане на посоката, с мощност 48 к.с. Проектирани и произведени са за работа при екстремно тесни площи: редово земеделие, лозя, овощни градини, оранжерии, както и за всякакъв вид работа по поддръжка, независимо от сезона.

Благодарение на своите колела и хидростатично завиване, тези трактори са изключително маневрени и подвижни. Двигателят е KUBOTA, 4-цилиндров, с директно впръскване и мощност 48 к.с.

Трансмисията е с шаси, тип OS рамка. Структурата на конзолния двигател позволява нисък център на тежестта. Стабилността на трактора се гарантира от специална връзка в средата, която прави възможно изместването до 15°. Скоростната кутия е синхронизирана, с 24 скорости (12 предни и 12 задни), със синхронизиран реверсивен механизъм, за по-добро изпълнение и спестяване на гориво. Съединителят с е с дълъг експлоатационен живот, мултидисков в маслена ваничка и практически не изисква поддръжка.

Тракторът е с планетарни скоростни оси за минимизиране на междуосието и увеличаване на маневреността. Задвижването е постоянно, от 4 колела.

Задният вал е независим от скоростната кутия и е синхронизиран с предните скорости. Съединителят е мутидисков в маслена ваничка. Хидравличната система се състои от двоен цикъл с две независими помпи : една 22,1 л/мин., за повдигането и разпределянето, и друга 16,8 л/мин за електрохидравличния контрол.

Спирачната система е с мултидискови мокри спирачки, действащи на задната трансмисия. Предният и задният блок на диференциала, контролирани електрохидравлично, позволяват на трактора да е винаги в движение. Рамката и предпазните колани осигуряват допълнителна сигурност на шофьора.

Хидростатичното завиване гарантира максимална маневреност и нисък радиус на завиване. Воланът и седалката се регулират, а дигиталният дисплей дава възможност за абсолютен контрол над машината. При версията с обръщане на движението, модулът за управление е монтиран на гумено-метален амортисьор, поемащ вибрациите и шума за повече комфорт. Необходими са няколко секунди за завъртане на седалката, волана и конзолата на 180°.

Кабините са опция за версиите Lusso и Comfort, снабдени с климатик.  Дизайнът им е с отношение към околната среда и гарантира комфорт. Структурата се монтира на окачена платформа, напълно независима от шасито на трактора, за да намали шума и вибрациите.