Cromo K60 RS са специализирани трактори, идеални за изввършване на дейности по лозови насаждения и градини, оранжерии и поддръжка на зелени площи, с или без обръщане на движението, 48 к.с. и завиващи колела.
Ниският център на тежестта и здравата рама с задвижване на предните колела, осигуряват максимална стабилност, несравнимо сцепление и сигурност при работа, независимо от терена.
Опцията за обръщане на движението позволява на водача практично и рационално извъършване на дейностите и с преден, и със заден прикачен инвентар.
Двигателят е 4-цилиндров, Kubota, с директно врпъскване.
Трансмисията е с шаси, модел ОS-рамка. Структурата с конзолен двигател позволява много нисък център на тежестта. Свързването на машината по средата позволява изместването й до 15° за още повече стабилност при наклонен терен. Синхронизиранта скоростна кутия с 24 скорости (12 предни и 12 задни), със синхронизиран реверсивен механизъм, позволява оптимално функциониране, спестяване на гориво и високо качество на извършваната работа. Съединителят е мултидисков, в маслена вана и с дълъг експлоатационен живот, без необходимост от поддръжка.
Cromo K60 са снабдени с планетарни скоростни оси за минимизиране междуосието на трактора и увеличаване на маневреността му.
Задният вал е с независимо от скоростната кутия действие и е синхронизиран с всички предни скорости. Съединителят е мултидисков в маслена вана. Хидравличната система се състои от двоен цикъл с две помпи: една от 22,1 л/мин, свързана към повдигането и разпределителите, и втора – 6,8 л.мин, свързана с електрохидравличното управление. Като допълнение, може да се добави помпа с увеличен размер и стабилиатор за топлина – 33,1 л/мин.
Джойстик с електронен контрол, позициониран отдясно на водача, е оптималното решение за управление на хидравличната система и задното подвигане с едно движение.
Спирачната система с мултидискови мокри спирачки действа на задната трансмисия. Предният и задният блок на диференциала, контролирани електрохидравлично, позволяват трактора да е винаги в движение. Рамката и предпазните колани осигуряват безопасно управение.
При модела с обръщане на движението, модулът на управление е монтиран на гумено-метален амортисьор, поемащ вобрациите и шума за по-добър комфорт. Обръщането на седалката, волана и конзолата отнема няколко секунди.
За моделите Lusso и Comfort има възможност за кабина зза максимален комфорт, без вреди към околната среда. Структурата е монтирана на платформа, напълно независимо от шасито на трактора, за ниски нива на шум и вибрации.